top of page

DvhN: MuzeeAquarium Delfzijl moet wachten op nieuwe dijk

Het nieuwe MuzeeAquarium in Delfzijl kan nog niet voor de zomer open. Vermoedelijk moet de opening worden uitgesteld tot eind dit jaar. Weliswaar is de nieuwbouw onder de zeedijk bij het Eemshotel al vrijwel klaar, maar vooral de herinrichting van de omgeving en de aanleg van kabels en leidingen laat veel langer op zich wachten dan gedacht.

Volgens planning zou het MuzeeAquarium zijn nieuwe onderkomen al komende week opgeleverd krijgen. Dat is voor onbepaalde tijd opgeschort. Volgens stichtingsvoorzitter Greet Doornbos zit de vertraging vooral in onduidelijkheid over de versterking van de zeedijk.

Dat is een stevige tegenvaller voor het Delfzijlster museum voor maritieme historie, geologie en zeeflora- en fauna. In oktober moest het zijn onderkomen onder grote tijdsdruk ontruimen om baan te maken voor de nieuwe zeedijk.

>>> Lees het gehele artikel in Dagblad van het Noorden

Recente berichten
bottom of page