top of page

DVHN: Een “pareltje” komt uit zijn oester

Een van de pijlstaartroggen ligt op zijn rug te chillen in een hoekje van zijn bassin. ,,Die is een beetje gestoord’’, lacht Pieter Haaksma. ,,Toen ik het voor het eerst zag toen ik hier kwam werken, dachtik dat-ie doodwas. Tot ik hem een por gaf met het schepnet. Hij vindt het gewoon leuk om een beetje op zijn rug te liggen.’’ Sinds acht jaar heerst oud-visserman Haaksma soeverein in de oude Duitse bunker waar de aquaria staan waaraan het MuzeeAquarium zijn naam dankt. Ook de afgelopen bouwperiode waakte de 68-jarige Delfzijlster over de onderwaterwereld in ‘zijn’ fort. Terwijl alles om hem heen werd gesloopt en nieuw opgebouwd, hield Haaksma vijf maanden lang zijn‘visjes’ in leven.

>>> Lees het gehele artikel in PDF

Recente berichten
bottom of page