top of page

Aanpakkers tegen wil en dank

Artikel is geplaatst door Bram Noordhuis op 15-08-2017 – 18:13 in de Eemsbode.

DELFZIJL Vrijwilligers van het MuzeeAquarium in Delfzijl zijn sinds vorige week druk bezig met het versjouwen en uitpakken van dozen en het voorzichtig inrichten van expositieruimtes.

Het harde werken in de zomervakantie is echter een beetje tegen wil en dank. Het museum gaat namelijk nog lang niet open. Toen het vorig jaar september zijn deuren sloot was het de bedoeling een klein jaar later open te gaan. Dat wordt echter op zijn vroegst in juni 2018. Voorzitter Greet Doornbos is de tegenslag wel een beetje beu. „We hebben te maken met hogere machten. Het is allemaal erg frustrerend. De buitenkant van het museum is klaar. In juni/juli zouden de werkzaamheden aan de dijk tussen het Eemshotel en de bunker klaar zijn. Ze moeten echter nog beginnen. Voor zover we op de hoogte zijn gaan ze eind augustus aan de dijk beginnen. Tenminste als de geleerden het met elkaar eens zijn. Eerst zou de dijk voor driekwart over de bunker komen, nu slechts een kwart wordt.”

Het museum zit zelf ook nog te wachten op financiële aanvragen die bij diverse fondsen zijn uitgezet.” Op de buitenkant hebben we geen invloed, maar voor de binnenkant draait het voor ons in hoofdzaak om geld. Er zit wel degelijk wat in de pijplijn. Dat geld hebben we echt nodig om de grote ruimtes aan te kleden. Het is de bedoeling dat we ook met verrijdbare wanden gaan werken. Nu kunnen we de ruimte slechts stukje bij beetje invullen. Er staan intussen heel wat spullen. Die zijn met een dieplader vanuit het depot in Groningen aangevoerd. Achteraf hadden we al die spullen niet eens naar Groningen hoeven brengen en weer terug, maar hadden we het beter hier kunnen overpakken. Onze buitenspullen zijn naar gemeentewerken aan de Hogelandsterweg gebracht, maar die moesten ineens terug omdat ze er na bijna een jaar achter kwamen dat ze daar een nooddeur blokkeerden.”

„Zo nu en dan denk ik: hoe kan dit nu allemaal. We houden ons er nu maar aan vast dat als de werkzaamheden eerder zijn afgerond, we ook eerder open kunnen gaan. Omdat het er van buiten allemaal al af uitziet hebben we al veel toeristen uit binnen- en buitenland moeten teleurstellen. Op den duur hebben we maar een papier opgehangen dat we pas juni 2018 open gaan. Voor de vrijwilligers is het ook frustrerend. Je weet niet waar je aan toe bent. Je ziet als het ware de voortgang, maar we kunnen niks. Het wordt straks weer een grote bouwput om ons heen. Parkeren rond het gebouw is er voorlopig niet bij.”

Recente berichten
bottom of page