top of page

Het aftellen is begonnen voor het MuzeeAquarium in Delfzijl

Het aftellen is begonnen voor het MuzeeAquarium in Delfzijl. Op 1 juni heropent het museum over de havenstad en zijn (maritieme) historie de deuren. Een jaar later dan gepland.

Laatst stond er al een koppeltje enthousiaste Duitsers met de neuzen tegen de nieuwe glazen entree. Die verbouwing zou toch nu zo langzamerhand wel eens klaar zijn? Helaas, directeur Cynthia Heinen moest haar gasten teleurstellen. Nog even geduld: ,,Maar jullie zijn toch al twee jaar dicht?’’

Geduld op de proef gesteld Heinen haalt de anekdote aan om te onderstrepen dat liefhebbers tot over de landsgrens met smart wachten op de heropening van het MuzeeAquarium. Hun geduld is dan ook behoorlijk op de proef gesteld. Tot twee keer toe moest de heropening worden uitgesteld. Eerst van vorig jaar zomer naar de winter, vervolgens naar juni.

Maar nu gaat het er dan toch echt van komen. Vergeten is de turbulente aanloop, met eerst een toegangsweg en een stroomaansluiting die op zich lieten wachten, vervolgens een moeizame zoektocht naar het benodigde geld voor de inrichting en op de valreep in april ook nog scheuren in een nieuwe betonvloer.

>>> Lees meer in het Dagblad van het Noorden

Recente berichten
bottom of page