top of page

Het nieuwe MuzeeAquarium in Delfzijl wordt vrijdag 1 juni officieel geopend

Het nieuwe MuzeeAquarium in Delfzijl wordt vrijdag 1 juni officieel geopend door gedeputeerde Henk Staghouwer en wethouder Hans Ronde van de gemeente Delfzijl.

In september 2016 sloot het MuzeeAquarium de deuren: de zeedijk waaraan het gelegen was, moest verhoogd en verbreed worden. Daarom moest het oude gebouw wijken en werd in opdracht van de gemeente een nieuw museum gebouwd, met het oude zwembad als basis. Het vroegere wedstrijdbassin is nu depotruimte. Daarboven is een verhoogde vloer aangelegd met een presentatie over de scheepvaarthistorie. In de corridor rond de vloer wordt de historie van Delfzijl geïllustreerd, van vestingstad tot wederopbouw. Een gedeelte is ingericht als zaal voor wisselexposities. Vanaf 1 juni is hier de expositie ‘Doar broest de zee. Dijk, stormvloeden en waterverdediging rond de Eems’ te bezichtigen. Dit thema sluit nauw aan bij de dijkaanleg die rond het museumgebouw plaatsvindt.

Een topstuk in het museum is het hunebed dat vlakbij Delfzijl, bij Heveskes is gevonden.

Op zaterdag 2 juni is er voor iedereen van 10.00 tot 17.00 uur gratis entree, met een markt op het voorplein en een open dag dijkverbetering met rondleidingen en activiteiten (ook leuk voor kinderen) op het werkterrein.

Op zondag 3 juni zijn er vanaf 11:00 uur elk uur gratis stadswandelingen onder leiding van VVV Delfzijl vanaf het MuzeeAquarium

Recente berichten
bottom of page