top of page

Nieuwe tentoonstelling: Havens aan zee, schilderijen

Op vrijdag 25 januari is de tentoonstelling 'Havens aan zee, schilderijen', geopend door Wessel van der Kooi, voormalig havenmeester van Delfzijl. Op de tentoonstelling zijn havengezichten te zien, geschilderd door bekende en minder bekende kunstenaars. Zo zijn er schilderijen van leden van de Groninger kunstkring De Ploeg, zoals Jannes de Vries, Jan Altink en Jan van der Zee, die een kleurrijk beeld van de haven van Delfzijl en Termunterzijl geven. Maar ook hedendaagse kunstenaars kozen de haven van Delfzijl en andere havens als thema: Sip Hofstede, Geurt Busser, Willem Witteveen, Eddy Sikma en Walter Stoelwinder bijvoorbeeld. Het thema sluit aan bij de uitgebreide collectie op het gebied van scheepvaarthistorie die het museum bezit. Maar voor deze tentoonstelling zijn op een paar na alle schilderijen in bruikleen, van diverse musea, de provincie Groningen, de kunstenaars en particulieren. De tentoonstelling is tot en met 12 mei te zien in de wisselexpositieruimte in het museum.

'Haven van Delfzijl', Walter Stoelwinder

Recente berichten
bottom of page