top of page

Lezing 'De Groninger havens, van verleden naar heden' op 7 mei

Wessel van der Kooi, voormalig havenmeester van Delfzijl, geeft op 7 mei een lezing in het MuzeeAquarium over 'De Groninger havens van verleden naar heden'. De lezing wordt gegeven in het kader van de tentoonstelling 'Havens aan zee, schilderijen', die nog tot 12 mei te zien is in het MuzeeAquarium. De lezing gaat over de ontwikkeling van de Groninger havens en vaarwegen, het is een wandeling door de tijd vanaf het jaar 1000. De groei van de zee- en binnenvaart wordt op de voet gevolgd: van de trekschuit, de eerste zeilschepen, via stoom en motoren naar een volledig elektrisch aangedreven vaartuig van de provincie Groningen. De Spaanse, Franse en Duitse bezettingsperiode komen ook aan bod. De lezing begint om 20:00 uur, de zaal is open vanaf 19:30. De entree is 4 euro p.p., donateurs van het MuzeeAquarium en museumkaarthouders hebben gratis toegang op vertoon van hun pas.

Recente berichten
bottom of page