top of page

Tentoonstelling 'Op doorreis naar Delfzijl' geopend

Er is een nieuwe wisselexpositie geopend: 'Op doorreis naar Delfzijl, 135 jaar spoorlijn Groningen-Delfzijl'. In 1884 is de spoorlijn in gebruik genomen, en nu zoveel jaar later is het nog steeds een bijzonder belangrijke verbinding voor Delfzijl. Het oude stationsgebouw van Delfzijl staat er nog, en is onlangs helemaal gerestaureerd. Ook het voorplein is opnieuw ingericht. In de tentoonstelling wordt de historie van deze spoorlijn geïllustreerd met oude ansichten, foto's, schilderijen, teksten en objecten. Bijzondere eye-catchers zijn het schilderij van het wachtershuisje te Eenum van Johan Dijkstra, schilderijen met de Blauwe Engel en de Spurt van Rein Pol en de maquette die de Ommelander Maquette Bouw Groep heeft gemaakt van het tractiedepot van Delfzijl zoals het vroeger was. Zittend op een treinbankje kan de bezoeker genieten van een film van de rit Groningen-Delfzijl, opgenomen vanuit de treincabine. De tentoonstelling is nog te zien tot en met 5 januari 2020.

Wachtershuisje te Eenum, Johan Dijkstra

Recente berichten
bottom of page