top of page

Tentoonstelling Amsterdamse School in Delfzijl

Na de tentoonstelling 'Groeten uit Delfzijl', die nog t/m 16 augustus te bezoeken is, bereidt het MuzeeAquarium een nieuwe wisseltentoonstelling voor: De Amsterdamse School in Delfzijl, architectuur en vormgeving. Delfzijl kent een aantal aansprekende voorbeelden van deze architectuurstijl, zoals de voormalige Zeevaartschool Abel Tasman (nu het kantoor van Amasus), het gemeentehuis en de wijk Oud West. Ook in dorpen binnen de gemeente Delfzijl als Spijk, Bierum en Holwierde is de Amsterdamse School vertegenwoordigd. Voor de tentoonstelling zoekt het museum objecten in deze stijl, die grotendeels in de jaren '20 en '30 van de vorige eeuw werd toegepast, ook in de vormgeving van sier- en gebruiksvoorwerpen en meubilair. Met name stoelen, bijzettafels, boekensteunen, lampen, boekomslagen, serviezen maar ook bouwfragmenten zoals brievenbussen en glas-in-loodramen zijn toen in deze stijl uitgevoerd. De stijl is verwant aan de Art Deco, met geometrische vormen en versieringen, zoals waaiervormen en trapjes. In de architectuur is het vooral de toepassing van decoratief metselwerk, gesinterde stenen en opvallende dakvormen. Mocht u voorwerpen of beeldmateriaal van de Amsterdamse School hebben dat u aan het MuzeeAquarium wilt uitlenen voor de expositie, wilt u dan een mail sturen, liefst met foto, naar info@muzeeaquarium.nl of telefonisch contact opnemen (tel. 0596-632277). De tentoonstelling zal te zien zijn vanaf 12 september 2020 t/m 3 januari 2021.

Recente berichten
bottom of page